Neem ook eens een kijkje

Als je ook in de toekomst Cyber Adventure Magazine wilt ontvangen, meld je dan hier aan.
Afmelden kan natuurlijk ook.

item2c
groenfond

bobdenuylprijslogo

poollicht1
Het laatste boek van Jolanda, de foto en verhalenbundel Poollicht is doorgedrongen tot de shortlist van de Bob den Uyl prijs 2008. Deze prijs wordt door de VPRO uitgereikt aan het beste reisboek dat in 2007 is verschenen. De prijsuitreiking vindt plaats bij Geografische boekhandel Pied Ó Terre op 25 april 2008.

Op de einduitslag moeten we nog even wachten, maar de shortlist nominatie is al een prijs op zich!


Bekijk 'm in onze eigen online boekwinkel en bestel snel een eerste druk

item2b
agendafond

Koop snel de 1e druk van Poollicht, zolang de voorraad strekt. De uitgever is al een herdruk aan het voorbereiden!
 

Heel gemakkelijk op de website van de auteur zelf! Bekijk onze online boekwinkel en bestel

noorwegen1010055De cursus winterkamperen in Noorwegen is succesvol verlopen.

Alle deelnemers zijn weer in goede gezondheid teruggekeerd uit de Noorse sneeuw en een bijzondere ervaring rijker. Terwijl buiten een storm over het Dovrefjell raasde, lagen de deelnemers rustig te knorren in hun zelf gegraven sneeuwhol. Goed nieuws voor wie dit jaar niet mee kon, de cursus komt volgende winter terug in het programma.

fotoverantwoording: foto: Frits de Man

 


 

Activiteiten en lezingen dit voorjaar:
 

Onze laatste Multimediapresentatie IJsland (18 april j.l., in Theater De Vest Alkmaar) was volledig uitverkocht.

Daarna staan er even geen lezingen op het programma.

De komende zomerperiode gaan we weer volop benutten voor het maken van mooie reportages. De nadruk ligt dit jaar op bergtochten in Schotland, Wales en Engeland. Al deze tochten krijgen uiteindelijk een plek in een nieuwe Dominicus Adventure bergtochtengids.

Nog wel even geduld graag, want de research wordt verspreid over 2008 en 2009…

Bovendien gaan we op zoek naar mooie gebieden voor Wilderness-Effect trainingen voor volgend jaar.

In de herfst komt er weer een nieuwe reeks lezingen en workshops, die we op tijd aankondigen in deze agenda.

 

Kijk voor meer informatie, onze boeken, de volledige agenda van nieuwe lezingen en workshops op Outdoorfoto.nl

Niets uit deze Cyber Adventure Magazine (CAM) mag worden gepikt, gestolen, gejat of op enigerlei andere wijze worden gebruikt of gepubliceerd, anders dan in ongewijzigde vorm verspreiden middels email. Alle rechten berusten bij Jolanda Linschooten www.outdoorfoto.nl en Frank van Zwol | Cyber Adventure Magazine | ę 2008

Nooit van gehoord?! Dat kan, want Cyber Adventure Magazine werd tot enkele jaren terug slechts - zeer exclusief - in beperkte kring verspreid. Het bevatte met name foto’s en verhalen die dermate ongeschikt waren voor publicatie in welk blad dan ook, dat we ze aan de straatstenen niet kwijt konden en vervolgens uit verveling rond mailden aan vrienden en bekenden. Deze onzin werd zo enthousiast ontvangen dat de lezers-aantallen onstuimig groeiden en steeds meer mensen onze avonturen achter hun computer meebeleefden.

Vandaar ook de naam: Cyber Adventure. Je hebt geen ski’s, bergschoenen of wildwaterkano nodig, maar alleen een emailadres om onze avonturen mee te beleven! Door tijdgebrek leed Cyber Adventure Magazine enkele jaren een kwakkelend bestaan, maar begint nu aan een doorstart als digitale nieuwsbrief, vormgeving en webzaken: Jeroen ‘VisueleZaken’ Lindeboom, tekst, concept en fotografie Jolanda ‘Outdoorfoto’ Linschooten en Frank ‘Wilderness-Effect’ van Zwol. Veel leesplezier!

play
down


ozone

Jolanda is toegevoegd aan het selecte groepje snowkiters van Ozone Team Riders en afgelopen winter heeft ze op de Noorse Hardangervidda geoefend met solo snowkiten als training voor haar volgende winterexpeditie. Jolanda heeft haar plan om naar Antarctica te gaan, verruild voor een andere expeditie met een haalbaar budget en meer inspirerende ontmoetingen onderweg.

In de winter van 2009 wil zij op ski's door het uiterste noorden Canada reizen en de arctische wildernis vastleggen door wolven, muskusossen en kariboes op te zoeken; aansluitend wil Jolanda een tijdlang bij Canadese Inuit verblijven om hun levenswijze van dichtbij te ervaren.

 

Klik hier voor het interview met Jolanda als New Member of the Ozone Team Riders

item3
Winterkamperen NoorwegenHet verlaten Amerikaanse radarstation DYE-2 midden op de Groenlandse ijskap heeft Frank ge´nspireerd om een thriller te schrijven die zich grotendeels op deze huiveringwekkende locatie afspeelt. Natuurlijk hebben we tijdens onze expeditie op Groenland de nodige research verricht en ons zelfs op streng verboden grondgebied begeven. Door al onze activiteiten op Groenland was de PoleSpirit website enige tijd het doelwit van speurneuzen bij het Pentagon, maar ondanks alles is het manuscript inmiddels afgerond. Nu op zoek naar een uitgever die de nieuwe Nederlandse Alistair McLean in zijn fonds wil opnemen, zodat straks iedereen kan meetrillen met de spanning van een stukje Koude Oorlog dat nog lang niet afgelopen is.
 

dye2

Natuurlijk houden we de Cyber Adventure lezers op de hoogte van dit project.

Bekijk de Videoclip DYE-2

U kunt geen filmpjes afspelen?

back
naar 't vorige
Naar 't volgende nummer
play
Neem ook eens een kijkje Neem ook eens een kijkje poollicht1 play down back play